top of page

Belia pelbagai kaum SG bincang keharmonian

Berita Harian | 12 September 2021

 
MEMPERINGATI 9/11: Peserta bertafakur sejenak bagi memperingati ulang tahun ke-20 serangan pengganas 11 September 2001. - Foto HUMANITY MATTERS

SERAMAI 17 warga muda pelbagai bangsa dan agama Singapura membincangkan evolusi, faedah dan cabaran masyarakat pelbagai budaya di Singapura, dalam sebuah program Humanity Matters Faithful Footprints semalam.


Pelajar dan alumni sekolah khusus - madrasah dan sekolah Rancangan Bantuan Khas (SAP) - itu menyertai forum satu jam setengah untuk berkongsi pengalaman, kebimbangan dan aspirasi berkaitan pemahaman dan keharmonian kaum dan agama di Singapura.


Menurut satu kenyataan badan kemanusiaan silang agama tempatan itu, forum di auditorium Kementerian Pembangunan Negara (MND) itu dikendalikan pengarah eksekutifnya, Encik Chung Kwang Tong.


Para peserta itu disertai Setiausaha Parlimen (Kementerian Pembangunan Sosial dan Keluarga merangkap Kebudayaan, Masyarakat dan Belia), Encik Eric Chua.


Mereka juga bertafakur sejenak bagi memperingati ulang tahun ke-20 serangan pengganas 11 September 2001, yang mempengaruhi landskap keselamatan sosial, kestabilan, perpaduan dan keyakinan di seluruh dunia, termasuk Singapura.


Comentarios


bottom of page